jueves, 19 de marzo de 2009

zen


La paraula Zen (japonesa) ve del xinés Chan i del sànscrit Djana. que vol dir res més que meditació.

Ès la pràctica que fan els monjos budistes al Japó, Corea, Vietnam etc.. Així donç el Zen encara que ha estat influenciat en els seus 2500 anys de història des de la India del Buda Shakyamuni fins al Japó de Deshimaru per trets culturals de les diferents civilitzacions que s'ha trobat no és un fet cultural.

És la pràctica de la meditació sentada tal com va ser transmese per el Buda Shakiamuni a la India, per Bodidharma a la Xina, per Dogen al Japó i per Deshimaru a Europa.

Per bé que hi ha molts llibres que en parlen, les paraules són el reflexe de les ombres que produeix l'experiència meditativa i de vida.

La tècnica es relativament senzilla i està abastament publicada, peró l'experiència personal de la pràctica del Zen està en l 'ambit de la intimitat de cada persona.

3 comentarios:

  1. Es bo tenir amics que m'ajuden en la pràctica.
    Ja ho he puntualitzat Gasho

    ResponderEliminar
  2. Us felicito per la creació d'aquest blog i us animo a seguir endavant! Avui dia el Zen sembla que estigui de moda en les societats occidentals. Però més enllà de modes i snobismes, els que tractem de viure el Zen en la seva essencia de pràctica genuina i extremadament profunda, tenim l'obligació i també el goig de difondre'l, per tots els mitxans. Per això celebro amb una gran alegria la creació d'aquest blog. Endavant!

    Gassho.

    ResponderEliminar